Oplevelser i området

Cykel og Vandreture

I Sumava findes et tæt net af afmærkede veje, og det er ikke vanskeligt at finde udfordringer til benmusklerne.

Se cykelkort her: [Cykelkort.pdf]

Takket være Sumavas skønne og varierede natur er der ideelle vilkår for vandring i skove, bjerge og romantiske floddale.

Cenkova Pila

Ca. 15 km syd fra Susice ligger den smukke Vydradal. En anbefalelsesværdig vandretur kan starte ved Cenkova Pila. Herfra følges den røde markering langs Vydraflod. Turen går ca. 7 km op langs floden til Antygl. Herfra kan man enten fortsætte samme vej tilbage eller forlænge turen ved at følge den blå markering til Horska Kvilda, dernæst den grønne til et stykke efter Zahuri, for endelig at følge den gule tilbage til den røde markering – en lang tur på ca. 18 km. Ved Modrava, et stykke længere oppe ad floden fra Antygl, ligger højmoserne Rokytska slat og Mlynarska slat.

Prasily

I de senere år er nye dele af Sumava blevet åbent for offentligheden. Dobra Voda var indtil midten af 1990 militært øvelsesområde, og naturen er derfor uberørt. Det bedste udgangspunkt for vandreture er byen Prasily (ca. 19 km fra Knežice). Herfra kan man gå til den lille sø Laka eller det militære udsigtstårn Polednik.

Den Sorte sø

Fra landsbyen Spicak (ca. 29 km fra Knežice) kan man med stolelift komme op til det 1214 m. høje bjerg Pancir. Man kan også gå til to søer. Den sorte sø (Cerne Jezero) og Djævlensøen (Certovo Jezero), der stammer fra den sidste istid for ca. 15.000 år siden. De ligger godt gemt i bjergene i 1000 m. højde. Vandrestier til de to søer udgår fra Spicak. Herfra følges den gule markering i ca. 11,5 km. Der går også bus fra Spicak til Den Sorte sø.

Svatobor

Fra Knežice har I muligheden for at gå en dejlig tur til Svatobor udsigtstårn, hvor I kan se Knežice fra fugle perspektiv og i godt vejr kan man også se Alperne. Dette 32 meter høj udsigtstårn ligger på toppen af Svatobor bakke der er 845 meter over havets overflade. På Svatobor bakken blev der fundet fundamenter af en beboelse fra år 10.000 f.k. Svatobor udsigtstårn var bygget i 1894, men blev revet ned og bygget om i 1934.

Outdoor aktiviteter

I Susice (7 km) er der unikke outdoor aktiviteter, lige fra crosscountry scooters, rafting, paragliding over high ropes til dykning, segway, paintball og meget mere.

Læs om mulighederne for outdoor aktiviteter

Golfbaner

Der ligger to 18 hullers golfbaner i rimelig afstand fra slottet:

Golfpark Plzen ligger 79 km, ca. 5 kvarters kørsel nord for Knežice.
Læs mere på www.golfparkpl.cz

Golfpark Oberzwieselau, ligger 20 km. fra grænsen mellem Tyskland og Tjekkiet, i alt 50 km. fra Knežice.
Læs mere på www.golfpark-oberzwieselau.de

Slotte og Borge

De fleste borge og slotte er statsejede i Tjekkiet, selv om mange oprindelige adelige ejere og kirkeinstitutioner fik sine konfiskerede ejendom tilbage efter kommu- nismens ophør.

Disse gammel/nye indehavere lukkede ikke deres ejendomme for offentligheden, men istandsatte dem, ofte efter det oprindelige udseende. Ud over smukke arkitektoniske oplevelser byder mange af disse slotte på righoldige kunstsamlinger, og de fleste af disse er i dag åbne for offentligheden. Indboet danner også værdige kollektioner af billeder, våben, porcelæn, glas og samlinger af kunsthåndværk.

Næsten 60 borge, slotte og ruiner står på listen over nationale kulturseværdigheder og nogle af dem er af UNESCO erklæret en del af verdens kulturarv. I Tjekkiet, midt i selve Europas hjerte blev der bygget borge og slotte af forsvarsmæssige årsager mod ødelæggende strejftoge fra nabolandene. De tjekkiske borge og slotte tiltrækker til stadighed interesse hos både tjekkiske og udenlandske filmselskaber.

Slotte og borge som ligger inden for kort afstand fra Kněžice:

Velhartice 8 km – Rabi 17 km – Kašperk 18 km – Klenová 28 km – Švihov 37 km – Blatná 50 km – Hluboká nad Vltavou 98 km

Bryggeribesøg på Pilsner Urquell

Brygtraditionen er gammel i Plzen. Allerede før år 1300 var der 25 bryggerier i byen. At Plzen i dag nærmest er synonym mel øl, skyldes det store bryggeri Plzensky Prazdroj – Pilsner Urquell, der blev grundlagt i 1842, da en række mindre bryghuse fusionerede. Oprindelig hed produktet kun Pilsner, men forvekslingen med andre ølmærker gjorde det nødvendigt at give den efternavnet Urquell – den oprindelige kilde.

Der er rundvisning dagligt og med mindre man er en større gruppe er det ikke nødvendig at booke plads i forvejen. Rundvisningen tager op til to timer, hvor man kan bl.a. se de gamle kobberkedler og besøge de kølige ølkældre. Efter en spændende rundvisning kan man slukke tørsten og sulten i bryggeriets egen restaurant Na Spilce.
Læs mere på www.prazdroj.cz